Hoe werkt hr glas

HR glas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De classificatie van HR glas is gebaseerd op de isolatiewaarde van het glas. De kosten voor HR++ glas zijn hoger dan die van standaard dubbelglas.

Hoe herken ik HR++ glas aan de buitenkant?

Bij het bepalen van de soort glas is de isolatiewaarde van belang. Bij het bepalen van de isolatiewaarde wordt gekeken naar de hoeveelheid warmte die per vierkante meter glas verloren gaat bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas. De gemeente stelt bij renovaties of nieuwbouwprojecten een eis dat glazen een isolatiewaarde moeten hebben van 1,6 W/m²K of minder.

De isolatiewaarde van HR glas is groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K, met een spouwvulling van droge lucht. De isolatiewaarde van HR+ glas ligt tussen 1,2 en 1,6 W/m²K, waarbij de glazen zijn gevuld met argon/krypton als spouwvulling. De isolatiewaarde van HR++ glas varieert tussen 0,9 en 1,2 W/m²K, en de glazen hebben een spouwvulling van edelgas.

HR++ glas wordt algemeen erkend als de standaard in de glasindustrie. HR en HR+ glas wordt momenteel meestal gebruikt bij het repareren van ruiten of het vervangen ervan. Daarom komt dit type glas steeds vaker voor.

Hoe is HR glas te herkennen vanuit uw perspectief?

Het is vaak moeilijk om te zien welk glastype er is wanneer je buiten een woning staat. Meestal is er informatie over het type glas te vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken, kunt u zien wat voor soort HR glas er is.

Om te achterhalen welk soort glas er is toegepast, kunt u gebruik maken van een lucifer. Indien u een lucifer aansteekt, kunt u recht voor het raam kijken en daarna schuin op het glas. De kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld is gelijk bij dubbelglas.

Indien het vlammiddelste een andere kleur laat zien, dan is het HR++ glas. Dit gebeurt omdat er bij dit glastype een isolerende folie tussen de glasplaten aanwezig is. Dit is niet waarneembaar met het blote oog, maar kan worden achterhaald met behulp van deze techniek.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1792

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Houd uw beglazing goed onderhouden
> Beglazing aan binnenzijde beslagen